ÇARPIK VE YAMUK DİŞLER NASIL DÜZELTİLİR?

Çarpık ve Yamuk Dişler Nasıl Düzeltilir

Dişlerle ilgili en önemli problemlerinden biri de dişlerin çarpık, yamuk ya da eğri olmasıdır. Dişler, çene kemiği içinde düzgün bir görüntüde olmayınca estetik ve fonksiyonel açıdan sorun yaratırlar. Bu durum da dişlerde yemek artıkları birikir ve sonuçta dişler çürümeye başlar. Bu nedenle de çarpık ve yamuk dişlerin mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bu dişlerde uygulanan tedavi yöntemleri ise şunlardır:

Ankara diş hekimi Ela Çabuk ile iletişime geçmek için hemen linke tıklayın.

Yamuk Veya Çarpık Dişlerin Tedavi Yöntemleri

Dişlerde yemek artıklarının birikmesi diş eti sağlığı konusunda büyük sorun oluşturur. Bu durum ilk olarak diş eti kanamaları ile başlar. Zaman içinde de dişlerin çarpık hale gelmesiyle kemik kaybı meydana gelir ve ilerleyen diş eti sorunları yaşanır. Diş yamukluğunun seviyeleri kişiler arasında farklılık gösterir. Çok fazla eğrilik bulunmayan dişlerde lamine ya da bonding yöntemleriyle protetik tedavi uygulanır. Ancak dişlerde çok fazla eğrilik mevcutsa dişlere tel takılıp ortodonti tedavisi uygulanır.

Diş Kaplama Tedavilerinin Tercih Edilme Sebepleri

Ortodonti tedavisinin uzun süre içinde gerçekleşmesi ve tedavi süresince dişler üzerinde diş teli taşıma problemlerinin ortaya çıkması sebebiyle hastaların birçoğu tel yerine diş kaplama tedavisini tercih ediyor. Düğün ya da işe başlama gibi mazeretler de diş kaplamalarının tercih edilmesinde başlıca etkenlerdir. Tel tedavisinin estetik açıdan da kaygı yaratması yönüyle hastalar bu yöntemi tercih etmiyorlar. Bu yüzden hastaların çoğu diş kaplama tedavisinden yana bir tavır sergiliyorlar.

Çarpık Veya Yamuk Dişlerde Hangi Tedavi Yöntemi Daha Avantajlıdır?

Çarpık veya yamuk dişlerde uygulanan tedavi yöntemleri şöyledir: Eğer dişlerde sararma gibi bir sorun yoksa ve yalnızca diş aralıkları varsa dişlere bonding tedavisi uygulanır. Ön dişlerde hafif yamukluk söz konusuysa ve diş rengi sararmış bir durumdaysa lamina diş kaplama tedavisi güzel bir alternatif olarak kullanılabilir. Oklüzal düzlem sorunlarında ve azı dişleri içine alan diş estetiği problemlerinde diş kaplama tedavisi uygulanır. Diş kaplamalarında metal altyapı tercih edilmeyen bilgisayarlı tasarım ve üretim aşamaları tercih edilir. Malzeme bakımından güçlü seramikler ve zirkonyum blokları kullanılarak kısa süre içinde güzel bir görünüm ortaya çıkarılır. Bu nedenle de bu tedavi yöntemi hastalar tarafından sıklıkla tercih edilen yöntemler arasındadır.

Diş Kaplamaları Ne Kadar Sürede Kullanılır?

Ortodonti tedavisi yaptıramayan hastalarda diş kaplama tedavisi uygulandığında genel olarak sağlıklı dişler üstüne lamine ve zirkonyum uygulanır. Diş temizliğine ve diş hekimi kontrollerine ara vermeden devam eden hastaların yaptırmış oldukları protetik tedavileri çok uzun bir süre herhangi bir problem yaşamadan kullanmaları mümkündür. 20 yıl kadar uzun bir zamandan sonra bile hastaların yaşayacakları problemler kendi dişlerinde yaşanacak olan problemler gibidir. Bu problemler travma nedeniyle kırılma ya da yaşa bağlı olarak yaşanan diş eti çekilmesi gibi problemlerdir.

Diş Yamukluğu Nasıl Düzelir?

Diş yamukluğu, görüntü itibarı ile son derece can sıkıcı bir durumdur. Bu bakımdan insanlar, diş yamukluğu konusunda tedavi görürler. Diş yamukluğunu düzeltmenin en bilinen yolu diş telidir. Diş teli, doktor kontrolünde yapılan bir tedavi şeklidir. Diş teli sayesinde dişinizde olan yamukluklar belli bir zaman sonra düzelir. Diş telinin yamukluğu düzeltme süresi, bireyin diş yapısına göre farklılık gösterir.

Yamuk Diş Telsiz Nasıl Düzeltilir?

Diş teli kullanmak istemeyen bireyler de başka bir yöntemle dişlerindeki yamuklukları düzeltebilirler. Şeffaf aparey kullanarak da diş telinizde olan yamuklukları düzeltme şansını elde edebilirsiniz. Şeffaf apareyler, dişleriniz de kolay kolay belli olmazlar. Bu bakımdan rahatlıkla kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Son zamanlarda oldukça popüler olan bu yöntem, diş teli kullanmak istemeyen bireyler için son derece harikadır.

Did you like this? Share it!

0 comments on “ÇARPIK VE YAMUK DİŞLER NASIL DÜZELTİLİR?

Comments are closed.

Close No menu locations found.